TEFAF

Het is nu al vier jaar dat we om de hoek van het MECC wonen en ook al zo lang dat we naar de TEFAF gaan. Elke keer gaat Alma ook mee, kinderen hebben gatis toegang. Elk jaar is er een prachtige versiering met bloemen, misschien kan ik het beter een overdonderende versiering met bloemen noemen. Dit jaar zijn er, naast de enorme boeketten en vaasjes, 25.000 individuele roosjes, elk in een eigen plastic vaasje, in de muren van de ingang gestoken. De muren zijn van achteren belicht en dat licht verandert van kleur. Alma heeft er van genoten, ze heeft gedanst tussen de rozenmuren, ze heeft geroken, ze heeft gespeeld met de kleurveranderingen, ze heeft de rozen, die ook in kleine vaasjes in het restaurant staan, getekend.

bloemen

afb072

afb067

Verder was er ook weer veel moois te zien. Alma en ik gaan altijd naar de juwelen kijken en ze is nog klein genoeg dat ze nog hardop mag genieten van de grootste glimmers. We hebben gekeken naar schilderijen van meisjes van lang geleden en we hebben moderne kunst beoordeeld. Het is altijd verrassend wat Alma mooi vindt en daarom is het heel leuk om me door haar te laten leiden door zo’n tentoonstelling. Toen zij moe werd heb ik haar thuis bij grote broer afgeleverd, heb ik mijn lief uit zijn schrijfwerk gehaald en zijn we ook nog even samen geweest.

Ik moest hem namelijk iets leuks laten zien. Wij hebben thuis een echte Rauschenberg, eentje die ooit in een grote oplage is verschenen, een LP-hoes van de Talking Heads. En op de TEFAF hing een soortgelijke Rauschenberg, maar wel uit een andere tijd, in perfecte conditie. Er ontstond een leuk gesprek tussen ons en de galleriehouder, die niet wist wat wij wisten en wij leerden weer wat nieuws van hem. Leuk voor het boek …

afb064

Even voor de duidelijkheid: dit is dus de Rauschenberg van de TEFAF, niet die van ons…

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in kunst, tekenen, uitje. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s