ballerina

Alma danst graag. Ze heeft ook een tijd op balletles gezeten, eerst bij een hele lieve juf, die wel streng was, maar vooral goed keek naar de kinderen en dus ook lief was.
Alma ontwikkelde zich zo goed bij die juf dat ze ballerina wilde worden Ze genoot van alles dat met ballet te maken had, de pakjes, de schoenen, de muziek en het kijken naar balletuitvoeringen. We hebben haar auditie laten doen bij de vooropleiding van de balletacademie. Daar werd ze aangenomen, als jongste…

Helaas kreeg ze toen een juf die weinig van Alma begreep. Ze zag niet dat Alma zelf al ontzettend streng is, ze weet heel goed wat wel en niet goed is en hoort dat niet graag nog eens van anderen. Alma kreeg steeds minder plezier in het dansen en werd er erg ongelukkig van. Helaas hield haar eerste juf op met balletles.

Alma heeft het nog lang volgehouden bij de vooropleiding. Ze danste inmiddels thuis al niet meer en ging aarzelend naar les, en kwam er vaak huilend uit. In december 2008 zijn we gestopt, en Alma danst gelukkig weer thuis. Ze wil geen ballerina meer worden, maar danst weer voor het plezier!

 pict0046

pict00451

pict00441

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, kunst, muziek, spelen. Bookmark de permalink .

Een reactie op ballerina

  1. Klijnsma zegt:

    Hetzelfde hier met onze meid. Wou dolgraag op ballet, maar na de zoveelte ‘kinderachtige’ opmerking van de juf gaf ze er langzaam maar zeker de brui aan. Mam zag het kaarsje langzaam doven. Heel zielig.
    Nu zit ze op paardrijden. Weer met hart en ziel. Alle opgekropte verhalen worden zachtjes verteld aan Pico. Onze meid is er dolgelukkig mee.
    En thuis fantaseert ze haar eigen paardenspellen.
    Zo leuk om te zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s