geschaakt!

Alma zit al een tijdje op een schaakclub, met wisselend succes. Soms vindt ze het heel leuk, vooral met de juf of meester, soms vindt ze het helemaal niet leuk.

Verliezen is nooit makkelijk, maar dat leert ze daar wel. De diagrammen vindt ze leuk, puzzeltjes om op te lossen. Het spel zelf vindt ze ingewikkelder, alle dingen die zo makkelijk zijn in een diagram, zijn in de werkelijkheid niet zo overzichtelijk.

Dit vindt ze het allerleukste om te doen:

geschaakt

Een CD-Rom waar twee kinderen, prins Fritz en zijn nichtje Bianca,  grootmeester Sjaak Schaak  willen bevrijden van koning Zwart.  Ze reizen naar het slot van koning Zwart om Sjaak Schaak te bevrijden uit de kelders van het kasteel. Om te ontsnappen, moet het drietal eerst de moeilijke opdrachten van de vele schaakautomaten oplossen. Zo komen ze op de bovenste verdieping. Ook om buiten te komen moeten ze een schaakpartij oplossen.

De spelletjes zijn verdeeld in drie niveaus en elk spel bouwt voort op de opgedane kennis. Elk spel focust op een bepaalde specialiteit en kan eindeloos worden herhaald. Tijdens het spelen maak je kennis met onder andere weglokking, penning, vork en spies, herders- en gekkenmat. Deze schaaktechnieken worden op een leuke manier uitgelegd. Je kan ook echt een potje spelen, daarin zijn drie moeilijkheidsniveaus.

De uitdaging is optimaal voor Alma, ze kan er uren mee bezig zijn en is elke keer vreselijk trots als ze een stap hoger kan.

Voor wie het ook wil doen, je moet de basisregels kennen voor je aan deze CD-ROM kan beginnen.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in spelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s