gaiapark – 2

Het was weer eens tijd voor het Gaiapark, onze dierentuin om de hoek. We zouden direct na het schoolwerk gaan, maar we zijn soms zulke treuzelaars, nog even dit, nog even dat, en nu is het brood bijna klaar en dan hebben we warm brood, en zullen we nog even op grote broer wachten want die heeft zijn eerste examen gedaan, dat we uiteindelijk pas om half twee er waren.

We hadden een aantal dingen die absoluut moesten voor dit bezoek: de nieuwe DinoDome, een heel groot overdekt klimgebeuren met een enorme Brachiosaurusglijbaan, de grote katten en een stevige wandeling.

De DinoDome was heel groot, zo groot dat mijn klimaap het zelfs een beetje eng vond. Het was heel rustig, schoolreisjes net weg, schoolkinderen nog niet uit, en ik ben gewoon, met mijn haakwerkje, meeverhuisd naar de plek waar Alma wilde klimmen.

PICT0137

PICT0136

Ze weet dat ik haar niet kan volgen als ze vast komt te zitten en bekijkt goed wat ze durft en kan, en gaat elke keer een stukje verder en hoger. Bezweet en rood en tevreden gingen we op grote kattenjacht.

Alma heeft bijna alle grote katten als knuffel, al van heel lang geleden een sneeuwpanter, ooit gewonnen in Artis, een tijger van de kermis, een lynx uit Italië en dat zijn de liefste knuffels, voor in bed (samen met muziekwoef, die er al is vanaf de geboorte, een handpop net een muziekdoosje erin). En sinds onze laatste gezinsuitbreiding, met Pek, het gedumpte katertje, zijn de grote katten alleen maar interessanter geworden.

We zagen de jachtluipaarden van dichtbij:

PICT0141

PICT0144

PICT0145

En dan zijn we toch wel blij dat Pek een stuk kleiner is. Deze dieren kijken ook zo hooghartig, vond Alma, en ze lijken zo boos door hun donkere traanstreep. Maar ze kwamen fijn dichtbij. (In het Gaiapark hebben de dieren veel ruimte en genoeg struikgewas om zich onzichtbaar te houden…)

De lynx was ook goed te zien. En ook die was groter dan Pek… Alma wil ook graag weten van dieren of ze gevaarlijk zijn en hoe je je tegen ze moet verdedigen. Dat een lynx een kind kan doden kon ze zich voorstellen.

PICT0160

Alma had vandaag geluk, er waren allerlei verzorgers bereid om langdurige praatjes te houden en veel van haar vragen te beantwoorden. Zo kwam ze te weten dat de jachtluipaarden in het Gaiapark watjes zijn, ze durven geen konijn te eten en doen het dus met eendagskuikens… De lynx lust wel konijn, dat konden we nog zien, ze speelden ermee zoals Pek met een muis.

Er waren ook anderen dieren:

PICT0147

Kleine dieren…

PICT0150

Grote dieren. Nog een weetje dat ze gisteren te horen kreeg: niet de leeuw is verantwoordelijk voor de meeste menselijke slachtoffers in Afrika, maar het nijlpaard…

PICT0155

De doodshoofdaapjes waren weer buiten en oh, wat zijn die toch leuk!

PICT0156

De Capibara’s hadden weer jongen, net twee weken oud. Capibara’s zijn favoriet omdat ze de grote familieleden zijn van Sijtje, onze cavia…

Maar het liefste en mooiste dier dat in de dierentuin rondliep was toch wel deze:

PICT0158

PICT0164

PICT0166

PICT0171-2

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in buiten, dieren, natuur, spelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s