dinosaurus WRAAAH

De volgende foto is nodig om de titel van het bericht te kunnen begrijpen…

PICT0229

Alma had een heel mooi kookboek met recepten voor lekkere dingen geleend van Sil, haar juf van het KinderNatuuratelier en wilde alle recepten gelijk uitproberen. Ik had niet zo’n zin … ben namelijk sinds een aantal weken heel zuinig met suiker en had niet zo’n zin om mee te werken aan van die suikerbomrecepten.

Maar grote broer had wel zin in een uitdaging en in iets gezelligs met z’n zusje dus hebben ze samen een middag staan koken en bakken. Het was een recept met wel zeven pagina’s, heel veel verschillende ingrediënten, en met heel veeel suiker. Marsepijn, chocola, cake, glazuur enzovoort…

Eén klein stukje van de taart is al genoeg voor heel veel energie en stuiterende kinderen, maar mooi is ‘ie wel.

De titel van de taart is ontleend aan een tv programma waar Alma een paar jaar heel veel van hield: Peppa Pig. Die heeft een broertje dat heel veel van dinosaurussen houdt, maar nog niet zo goed kan praten. In één van de afleveringen krijgt hij een ijsje in een dinosaurusvorm en loopt daar net zo lang mee rond terwijl hij Dinosaurus WRAAH zegt totdat het gesmolten is. Daarna is Dinosaurus WRAAH een uitroep in ons huisgezin geworden voor een partijtje stoeien.

Als bijkomend effect van deze dinosaurus vertelde grote broer vanavond aan tafel dat hij misschien toch wel kok wil worden… Dit is al een oude droom, die alweer een paar jaar in een kast heeft gelegen.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in experiment, koken, spelen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s