natuurschool

Al jaren zegt Alma over school: “Als er een natuurschool zou bestaan, dan ging ik er gelijk naar toe!”. Dus toen thuisonderwijzer P., ja die van het Van alle markten thuis-blog, een “thuisschoolreisje” met de natuurschool organiseerde, wilden wij daar, ongeacht de afstand (van Maastricht naar Stellendam is 226 km. en ’s ochtends in de spits wel minstens 3,5 uur), gelijk heen. 

Gelukkig was er op de Not Back to School Party een hele lieve moeder met een logeerkamer in Den Haag die ook naar het uitje in Stellendam zou gaan en die ons uitnodigde om te komen logeren, het nachtje van te voren. Daar gingen we dus na ons Vikinguitje in Leiden heen. Het was een fijn weerzien, voor Alma die genoot van het spelen met de kinderen en voor mij, die van vanalles kon genieten, praten met P., spelen met de kinderen en kijken naar weer eens een klein eigenwijs meisje van twee.

Woensdag was het prachtig weer, de autorit ging prima (er was alleen een wat kritische achterbank wat betreft mijn verhalenvertelkunst) en we waren ruim op tijd in Stellendam, de laatste haven in Nederland waar nog garnalen met de hand gepeld worden. Het werd een heerlijke dag.

Alma heeft garnalen gepeld, die ik mocht opeten, en een haai geaaid (weet je dat een haai van de kop naar de staart heel glad aanvoelt, maar van de staart naar de kop als heel scherp schuurpapier?).

Afb020-haai

Ze heeft een krab vastgehouden (een dode).

Afb021

Ze heeft samen met Weronika een fuik met krabben en één hele bange garnaal opgetakeld. Maar helaas mochten die krabben niet mee naar huis (dus hebben we vandaag op de markt twee krabben gekocht, die gekookt en het eetbare vlees eruit gepeuterd, wat een vies karwijtje).

Afb023

Ze heeft een doorzichtige kwal zonder tentakels (een zeedruif) op haar hand gehad en dat terwijl ze zo bang voor kwallen is!

Afb025

En toen was daar het strand! Snel in haar badpak en snel in de golven. Er waren hoge golven vanwege de wind en er was een sterke stroming, maar door alle keren Bretagne weet ze hoe ver ze mag en kan en ze genoot! Er werd nog gevist met sleepnetten, maar de energie ging meer naar het zand en de zee.

Afb038-strand

Afb034strand

Afb029strand

Om half vier zaten er hele moeie maar tevreden kinderen en moeders in de auto en mochten we gewoon nog een nachtje blijven slapen. En dat was héél fijn, want we hadden niet zoveel puf om nog drie uur in de trein te zitten.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in buiten, dieren, natuur, thuisonderwijs, uitje, vrienden. Bookmark de permalink .

Een reactie op natuurschool

  1. pauline zegt:

    en wederom heel gezellig….wij hier hebben minstens net zoveel genoten van de logeerpartij als van het uitje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s