hidrodoe

Gisteren zijn Alma en ik met een aantal Belgische thuisonderwijzers naar Hidrodoe geweest. Het was weer een stralende dag (de weergoden zijn op de hand van de thuisonderwijzers want alle drie de uitjes van de laatste weken waren met stralend zomerweer) met aardige mensen in een, verder leeg, leuk en leerzaam museum.

Hidrodoe, de naam zegt het al, is een plek waar je met water dingen doet. Er was een speurtocht, waarbij je  naar het antwoord op vragen moest zoeken, en als je alle antwoorden had gevonden had je heel wat over water en watergebruik geleerd. Er was een “waterwereld” met allerlei proefjes zoals het maken van een draaikolk in een buis met water, spelen met sluizen en bootjes, 100 ml water aan de kook brengen met fiets energie, golven maken en het maken van dammen. Er was de “watermaker” waar een 3D film en allerlei zelf-doe activiteiten waren over waterproductie. Er was een “watertuin” met allerlei waterspeeltoestellen. In de paraplu van water werd uitgebreid gespeeld door alle kinderen en op een gegeven moment liep er een ongeregeld zooitje kinderen in wisselende hoeveelheid kleding rond terwijl de rest van de kleren in de zon lag te drogen.

watertuinen3a 

De mensen van het museum waren heel tolerant, de kinderen mochten rustig in onderbroekjes buiten spelen, zolang ze maar aangekleed het museum ingingen (dit nadat Alma besloten had om zich af te koelen tegen de plaat van ijs in het museum, bij de opstelling over bevriezen, verdampen en stromend water). Ik had gelukkig droge kleren voor Alma bij me, want de eerste set was helemaal drijfnat.

Voor de moeders en oma (er waren deze keer helemaal geen vaders) was er genoeg tijd om in het zonnetje te zitten en te praten over methodes, leren, leven, de kinderen en alle andere dingen die bij thuisonderwijs horen. Er werden nieuwe initiatieven besproken voor uitjes, en kinderen werden helemaal gelukkig bij het idee dat volgende week er alweer een weerzien gepland werd. We bleven zo lang dat we te laat thuiskwamen om nog naar atletiek te gaan (gelukkig kan dat vanavond weer).

Kortom, weer eens een hele leuke dag!

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in natuur, science, thuisonderwijs, vrienden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s