het prinsessen kasteel

Maandag gingen we naar België, op bezoek bij de vriendinnetjes van het klasje. En niet zomaar op bezoek, maar een sieraden macramee workshop logeer bezoek.

DSC05368

Ik moest werken die dag en kon Alma alleen maar brengen en haar de volgende dag weer halen. Ergens in België een klein straatje aan de rand van een stadje, vervolgens de heuvel op klimmen naar een kasteel van een huis. En omdat Alma het een kasteel vond, werden de meisjes die erin wonen vanzelf prinsessen. Ook al zijn het net zulke wildebrassen als zij.

Het is altijd heerlijk om in een huis van een ander te kijken, en om te kijken hoe een ander thuisonderwijs geeft. Toen ik haar kwam halen was de heimwee net een half uurtje begonnen en was ze blij om me te zien. Om samen met mij het huis te bekijken, om alle ontdekte schatten te delen (weet je mama, ze hebben hier een schoolbord dat groter is dan onze grootste tafel! weet je mama hun keuken is een balzaal! weet je mama, ze hebben een echte berg in de tuin!) en om nog kastanjes te poffen. Ze had een schattig Vlaams accent gekregen, dat is elke keer als ze in België logeert. Het afscheid verlliep mooi en we zien elkaar alweer snel, over twee weken gaan we kaarsen maken van bijenwas.

Eenmaal thuis was er nog net energie om mee te gaan naar het Sint Michaelsfeest in de Eijsder beemden waar mijn koor ging zingen en van het vuur en het verhaal te genieten. En vanochtend vertelde ze dat ze gelijk was gaan slapen, niet één Donald Duckie meer gelezen.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in thuisonderwijs, uitje, vrienden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s