voorbereiden

Bij ons staat er heel veel in het teken van de komende week: eerst haar verjaardagsfeestje (en vanmiddag komt Noa al logeren zodat hij er zondag bij kan zijn), dan de echte verjaardag en dan ook nog Sinterklaas.

Vorig jaar kon ze er zo ongeveer niet meer van slapen, maar dit jaar is ze er gelukkig wat rustiger onder. Het feestje is helemaal bedacht en alle kinderen die ze uitgenodigd heeft kunnen ook komen. En dat is een klein wonder, want ze komen uit diverse hoeken van Nederland (Overijssel, Zuid-Holland en Maastricht) en België. Dank aan alle papa’s en mama’s die bereid zijn om hun weekeindplannen om die van onze dochter te plooien!

Haar verjaardag wordt rustig, we gaan het in kleine kring vieren en ze gaat trakteren op de kinderclub. Een mijlpaal: liever wel naar de kinderclub gaan op haar verjaardag dan thuis blijven. Het is natuurlijk ook leuk om te kunnen trakteren, dat is iets speciaals voor een TO kindje.

Sinterklaas krijgt mooie tekeningen en verlanglijsten in haar schoen en die worden vervangen door chocolademunten en dergelijke. Er wordt met volle overgave gezongen, zelfs door grote broer, de bijna uitelkaarvallende Sinterklaasgezangbundels worden allebei helemaal uitgezongen bij de houtkachel, zelfs de liedjes die in beide bundels staan. Ik geniet ervan, zingen is sowieso fijn en het enthousiasme is zo heerlijk om aan mee te doen.

Maar vanochtend, tijdens de spellingoefeningen kan ze niet stilzitten, met de komst van Noa zometeen gaat het allemaal beginnen!

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in thuisonderwijs, vrienden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s