de kelten

Vanochtend waren we in het Gallo Romeins Museum in Tongeren. We hadden met een viertal thuisonderwijsgezinnen een rondleiding over de Kelten, georganiseerd door D. de mamma van het kasteel met de prinsessen (zie hier).

Het eerste half uur kon Alma zich goed concentreren op de gids en wat ze vertelde, daarna werd het zelf zoeken en spelen met vriendinnen interessanter.

Wat me opviel is dat er inmiddels heel wat aanknopingspunten voor nieuwe kennis in dat koppie zitten. Bij een uitleg over de vele goden van de Kelten komt er een vraag of dat dezelfde goden waren als bij de Romeinen. Bij een uitleg over de gedachte over het leven na de dood bij de Kelten komt de observatie dat dat wel een beetje op de Egyptenaren lijkt, alleen die balsemen hun doden en de Kelten cremeren ze. Over een object in een vitrine waarbij staat dat het een drinkhoorn is komen ook vragen, want een hoorn die er zo uit ziet moet wel een hoorn zijn om alarm mee te slaan, of de strijd mee aan te voeren, kijk maar naar de opening daar. De gids moet haar gelijk geven, het is een vergissing dat er bij staat dat het een drinkhoorn is.  Ze vindt de Keltische ornamenten mooi en vertelt dat die tegenwoordig als tattoo weer gebruikt worden (waar haalt ze dat nu weer vandaan?), maar dat ze wel speeltattoos wil maar nooit een echte. Voor de Kelten waren paarden heel belangrijk, net als voor mij hè, mamma?

Kortom ik werd er blij van om haar te zien, genietend van het uitje. En ze ging lekker mee met Hilde om een nachtje te blijven logeren.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in geschiedenis, thuisonderwijs, uitje. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s