sneeuwpret

De afgelopen dagen waren vol sneeuwpret met een verschrikkelijk verkouden meisje. Eerst in Amsterdam, toen we aankwamen was er al sneeuw en vervolgens de grote verrassing de volgende ochtend: een heel pak verse sneeuw. Ondanks onze slaperigheid moesten we gelijk naar buiten om te spelen in de sneeuw: sneeuwballen gooien, voetspoorverstoppertje en later nog een sneeuwpop maken met Aja. Warm ingepakt, dat was wel nodig.

Vervolgens ging onze tocht door naar Den Haag, naar Noa en familie. Daar reden de trams niet meer en moesten we lopen door een besneeuwde stad. Mooi, maar ook best wel een zware tocht. De volgende dag was er nog meer sneeuw en gingen we met vier kinderen en drie volwassenen op zoek naar bereikbare heuvels, om van af te sleeën. Alma genoot van het slee trekken en het slee zitten.

In een parkje ontdekten Noa en zij een goede heuvel en gingen ze samen op de slee ervanaf, heleboel keer. Maar de andere kindjes waren kleiner en werden steeds kouder en de tocht duurde veel langer dan de volwassenen hadden gedacht. Dus weer terug, door de sneeuw. En ik was zo stom geweest om mijn stokken te vergeten….

Samen met Noa boodschappen doen, en samen met Noa naar het pleintje, samen met Noa spelen. Het was allemaal fijn. Maar ondertussen was ze ook zo verkouden en moe van alle vreemde huizen dat er vaak dingen een beetje moeilijk waren. Haar papa die twee jongentjes op de slee trekt, waar zij niet meer bij past… Ze voelt zich dan ook nog schuldig dat ze jaloers is op de jongens, want Tycho is nog klein en die had moeie voeten. Het was ook allemaal anders dan Noa bij ons thuis, want dan zijn ze samen en nu zijn er broertjes en zusjes en vrienden en een dubbel stel papa’s en mama’s. Ook gebeuren er zoveel dingen die ze allemaal niet in de hand heeft…

Maar het fijne overheerst in de herinnering en ze wil snel weer een keer gaan logeren…

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in buiten, natuur, vrienden. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s