lente

Bij ons is het warm, zo’n 20 graden, en we hebben de lentekolder. Onze kat rent door de tuin alsof hij pas een jonkie is, grote zoon is aan het spitten, Alma en ik hebben zaaipotjes gemaakt van oude kranten en we hebben een paasei poging gedaan.

De zaaipotjes (heel makkelijk, een krant in 4 stroken doen, ze om een blikje of glas wikkelen, om de onderkant vouwen en aandrukken, van het glas halen en met aarde vullen. ze kunnen dan straks met krant en al in de grond) staan inmiddels in de minikasjes in de vensterbank, met 4 soorten tomatenzaad (groene tomaten, cherrytomaten, vroege rode en grote rode tomaten), met courgettezaad, met pompoenzaad, met suikererwtenzaad, met chinese koolzaad, met diverse slasoorten en met gele bosaardbeienzaad. Nu maar kiemen!

Het paaseieren maken was veel werk, en er zijn maar twee van de zes gelukt … Bij de AH had S. paasmuffinvormen gekocht, die hebben we in drie lagen (tussendoor in de ijskast op laten stijven) met chocolade ingesmeerd, en bij het lossen zijn we echt heel voorzichtig geweest, maar helaas, ze braken … Misschien hielp ook mee dat Alma had bedacht dat we de eieren die braken gelijk konden opeten? De twee die gelukt zijn heeft Alma mooi versierd.

lekker kliederen met kwastjes

waarschijnlijk toch nog niet dik genoeg

het resultaat

Als we moed hebben gaan we voor Pasen nog een poging wagen, en dan 4 lagen chocolade aanbrengen voordat we de boel proberen te lossen. Helaas zijn de eieren ook niet echt even groot, dus we kunnen de halve eieren niet aan elkaar plakken om er een heel ei van te maken.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in buiten, experiment, knutselen, koken, natuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s