grow your own drugs

Dit programma van de BBC is op het moment favoriet. (En nee, de “drugs” zijn geen marihuana, of andere psychedelische substanties, maar eenvoudige medicinale huismiddelen.)

Helaas is het seizoen bij de BBC zelf opgehouden maar we hebben het vorige seizoen op de kop weten te tikken en genieten er samen erg van. Je leert er plantkundige zaken van en wat je met die planten kan doen. We maken sommige dingen, op de website van de BBC kan je alle recepten nalezen, zoals een zakje met gedroogde hop en lavendel voor naast je kussen om lekker te slapen. We bedenken van andere dingen voor wie we dat zouden kunnen maken (iets tegen eczeem voor S., iets tegen puistjes voor grote broer (nee, dank je zegt die…), iets tegen spataderen voor mama, kippensoep tegen verkoudheid een Chinese en Joodse traditie) en dat gaan we vast proberen.

Een zeer enthousiaste jongeman, een etnobotanicus, die in Kew Gardens werkt, vertelt in rap tempo van alles over de medicinale componenten van de planten, over hoe ze groeien, van alles over zijn Chinese achtergrond, en hij laat zien hoe je al die dingen kan maken.

Alma en ik leren er veel van. Het is wel weer zo’n ding dat niet bij het normale curriculum van een acht jarige hoort, maar waar ze een enorme concentratie voor op kan brengen en waar ze erg van geniet. Alma’s Engels gaat er ook nog van vooruit. Voor wie plantkundig geïnteresseerde kinderen heeft of het zelf is, is dit een absolute aanrader.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in engels, koken, natuur, science, thuisonderwijs, TV, unschooling. Bookmark de permalink .

4 reacties op grow your own drugs

 1. Iris zegt:

  En waar wist je die op de kop te tikken? Wij hebben geen tv helaas en wel een in planten/kruiden geïnteresseerde dochter en mama;-)

 2. chaja zegt:

  zou vegetarische kippensoep ook helpen?

  • thuisschool zegt:

   nee Chaja, dat heb je toch verkeerd begrepen… echte kippensoep wordt getrokken van kip, liefst met alles erop en eraan (geen veren dan…). Maar vlierbessen schijnen ook goed te helpen tegen verkoudheid.

 3. Iris zegt:

  ha ha vegetarische kippensoep. Er is bijna niets zo goed voor je als een goede kippensoep, zeker als je grieperig bent en je er ook nog gember in doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s