Kien

Dinsdag kwamen er allemaal pakjes bij ons binnen met de post (Alma’s lievelings T-shirt met de jachtluipaarden en de gameboy van grote broer die bij Noa achter waren gebleven, Meredith Monk voor S., het grote NRC sudoku boek voor mij en wat leermaterialen van een collega thuisonderwijzer).

Gister zag Alma de grote kleurrijke map op tafel liggen van het Kien materiaal en ze ging erin bladeren en was verkocht. Rekenen is het, maar dan in een soort project vorm. Het blad waaraan ze bleef hangen was, hoe kan het anders?, de taartenbakker. Rekenen met taarten, zelf taarten ontwerpen en dan bedenken hoeveel van alles je nodig hebt als je drie zulke taarten wil bakken of acht of tien. Kortom, gewoon een slinkse truc van de bedenkers om kinderen met de tafels om te laten gaan.

Maar voor Alma en mij was het een paar uur pret, wat kan je allemaal wel niet op een taart doen, hoeveel lagen kan je hem geven en hoe vol met lekkers kan je hem stoppen? Welke kleuren kan je gebruiken (alle…) en ziet het er dan nog appetijtelijk uit? Het rekenen werd achteloos er tussendoor meegenomen, inclusief bedenken (niet eens bij de opdrachten horend) hoe duur je zulke taarten zou moeten maken om er aan te verdienen.

Dit is nog eens leuk rekenmateriaal! We verheugen ons al op het volgende blad wat Alma opviel: een tocht naar de bergen. Geldrekenen dus, met een planning en een budget en dan allemaal als een spel. Mooi om te zien dat er ook nog materiaalbedenkers zijn die iets bedenken dat bij mijn meisje past.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in rekenen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Kien

  1. Mirjam zegt:

    Leuk Josh! Doe je ook een keer een foto van het materiaal? Ben benieuwd….maar alleen als het uitkomt hoor!

    ((()))

  2. Klijnsma zegt:

    Welk rekenmateriaal is dat? Ben ook erg benieuwd…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s