op reis

Morgen gaan we naar het huisje in het bos, voor het eerst sinds heel erg lang. We hebben het gemist en weten niet hoe we het aan zullen treffen.

Heeft het dak al maanden gelekt? Zijn er mensen of dieren binnen gedrongen? Heeft iemand, zoals de laatste keer onze brandblusser leeggespoten in het natuurzwembad? Staat het er nog?

Het huisje moet winterklaar gemaakt worden en dan zijn we al bijna bij de plek waar we zaterdag moeten zijn om het feest van mijn ouders te vieren. Ze zijn 60 jaar getrouwd en er zal een feestelijke sjoeldienst zijn en een feestelijke ontmoeting van broers en zussen, kinderen, klein- en achterkleinkinderen en wat vrienden.

We gaan ook bij de gemeente informeren in hoeverre wij in het huisje in het bos mogen gaan wonen en wat aanbouwen. Een spannende stap in ons leven… We willen namelijk graag uit Maastricht weg en dichterbij onze dierbaren wonen. Alma en ik zeker willen dit al heel lang, maar voor de heren trekt de stad als leefomgeving. Maar nu is het dan toch tijd voor een concretisering van de plannen en een haalbaarheidsonderzoek.

Voor mij is het een goede studie in het hier en nu blijven, mijn hoofd droomt graag ver weg en dan heb ik de kippen al en de koe en het paard en de moestuin, het atelier van Sytze en de bloeiende praktijk daar in het bos. En dan kan ik elke dag even thee drinken bij onze lieve Tat. Stapje voor stapje, kijken hoe het gaat, voelen hoe het voelt, dat is de enige weg die het eventueel voor elkaar gaat krijgen. En het eerste stapje is inpakken om morgenochtend te kunnen vertrekken.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in buiten, experiment, vrienden. Bookmark de permalink .

Een reactie op op reis

  1. lieve zegt:

    Waow, wat geweldig!! (Golo droomt ook van een huisje-aan/in-het-bos…) Heel veel succes gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s