bouwen met marshmallows

Door allerlei redenen kwamen we pas gister toe aan het bekijken van de laatste aflevering van Nieuws uit de Natuur die over uilen ging. Het was een leuke aflevering, al merk ik inmiddels wel dat qua inhoud Alma eigenlijk alles wel weet. Soms zelfs ook beter, want zoals ze terecht opmerkte zijn niet alle uilen nachtdieren. Het werkboekje invullen is wel echt haar niveau (groep 5-6), deze keer was het een verhaaltje lezen en woorden op de goede plek invullen. Het gaat goed, maar ze moet wel echt opletten dat ze niet te snel denkt dat ze het wel gelezen heeft want dan gaat er nog iets mis. Meestal corrigeert ze zichzelf dan wel weer als ze verder leest en resulteert het niet meer in een aanval van woedende paniek omdat ze het fout heeft gedaan…. Fijn om deze vooruitgang te zien.

Bij prof. dr. Testkees was de opdracht om een zo hoog mogelijk bouwwerk te maken van marshmallows en saté prikkers waar een appel op kon blijven liggen. Dat hebben we nog ’s avonds na het eten gedaan. Het is leuk bouwen met marshmallows!

marshmallow piramide 1 laag

Bij de eerste laag bleef de appel alleen liggen als ik hem een beetje steun gaf tegen het eraf rollen, maar de piramide kon het gewicht wel dragen.

 

marshmallow piramide 2 lagen

Bij de tweede laag bleef de appel wel goed liggen, maar de piramide begon een beetje in te zakken.

 

Na de tweede laag zijn we gestopt, het werd te wiebelig. Wel hebben we nog aandacht besteed aan de kwadraten. Alma kwam er zelf achter dat in de piramide eerst 1 marshmallow nodig was, vervolgens 4 en vervolgens 9. Dat is 1×1, 2×2 en 3×3, mama! Dus als we nog een laag bouwen hebben we 4×4, 16 marshmallows nodig. Leuk is dat. Ook leuk om haar het te laten bouwen, ze maakt eerst voor de tweede laag 4 piramides, maar ontdekte bij het in elkaar zetten dat het makkelijker is als het niet vier losse piramides zijn, maar dat het één laag is. We hebben nu heel veel marshmallows met gaatjes over…

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in dyslexie, experiment, knutselen, natuur, rekenen, TV, unschooling. Bookmark de permalink .

2 reacties op bouwen met marshmallows

  1. Als er toch al een gaatje in zit van de satéprikkers kun je de marshmallows mooi roosteren. Doen wij altijd met marshmallows die overblijven als ik een workshop heb gegeven. Vinden ze niet erg. ;o)

    • thuisschool zegt:

      we hadden bedacht dat we nog veel meer wilden gaan bouwen voordat we ze op gaan eten… een brug is ook leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s