verjaardagsfeest

Gister was het verjaardagsfeest van Alma en het was een heerlijke dag. Het begon eigenlijk al vrijdag toen Pauline en Noa kwamen. Alma was al dagen opgewonden ermee bezig en als dan de eerste gasten er zijn dan is de ergste spanning voorbij, toen wist ze zeker dat het allemaal echt door zou gaan. Er is dit jaar al zoveel niet doorgegaan en misgegaan tijdens verjaardagen (Hupsel die stierf tijdens mijn verjaardag en ik naar het ziekenhuis, ik opgenomen in het ziekenhuis tijdens Oma’s verjaardagsfeest, Sytze’s rare 50e verjaardag met drie keer naar het ziekenhuis op één dag), dat ze daar erg angstig voor was. Natuurlijk gingen die beide kinderen en de ouders veel te laat slapen en waren de boefjes veel te vroeg wakker, maar dat heeft de pret van de dag niet gedrukt, gelukkig.

Vlak voordat de andere gasten kwamen hebben Alma en Noa hoedjes gevouwen voor iedereen (we konden de ongelezen krant van zaterdag nog net redden…) zodat iedereen gelijk een feesthoed had.

Er werden cadeaus verstopt en gevonden, een gouwe ouwe, elk jaar weer een succes. Alma werd heerlijk verwend met cadeaus waar ze erg blij van werd. Er was superlekkere taart van de bakker (kersenvlaai met slagroom en schuim) met een kaars met een gouden negen erop. Er waren de heerlijke kindergesprekken die we inmiddels kennen van Alma en haar vrienden (over het verschil tussen Celsius, Fahrenheit en Kelvin, over de temperatuur op de maan overdag en ’s nachts, over hoe lekker de taart is en wat we vandaag gaan doen). Het was koud maar droog weer, dus er kon in de tuin geravot worden (op de trampoline en in de tipi). En Silvana kwam met de kinderen spekstenen amuletten maken, een groot succes.

Ze kregen nog een mooie uitleg over de totemsymbolen die ze hadden gekozen voor op hun amuletten en daarna gingen ze met Sytze op speurtocht naar de schat. Er was een schatkaart bezorgd van een schatzoeker met reuzenstappen, dus iedereen moest met reuzenstappen proberen de route te volgen naar het Macrobiusbos en in het bos werd gelukkig de schatkist vol chocolade munten gevonden.

Met de inhoud van de schatkist kon er weer warm op de bank genoten worden van een film “How to train a dragon” (een film geschikt voor de range van leeftijden op het feestje, de jongste was zes en de oudste bijna 11), ze hebben er allemaal heel erg van genoten. De jongste had hem gelukkig al gezien en kon op de spannende momenten gelukkig elke keer verklappen dat het goed ging aflopen. Maar spannend bleef het.

Daarna eten en toen was het weer voorbij…

Toen Noa en Pauline weer waren vertrokken, heeft Alma nog haar schilderij afgemaakt waaraan ze na het feestje was begonnen (met de nieuwe verfdoos), nog de eerste hoofdstukken gelezen van haar nieuwe Fantasia boek en is ze begonnen aan een hele lange nachtrust. Ze heeft inmiddels de twaalf uur al overschreden…

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in buiten, knutselen, lezen, uitje, vrienden. Bookmark de permalink .

4 reacties op verjaardagsfeest

 1. Klijnsma zegt:

  Hoe ging dat met die amuletten? Dat zie er zo gaaf uit!

  Proficiat Alma met je negende verjaardag!

  • thuisschool zegt:

   Speksteen kan je bewerken met een vijl en daarna glad schuren met schuurpapier. Het werkte echt heel goed. Ze waren er allemaal ook echt trots op.
   Dank voor de felicitaties.

 2. Mirjam zegt:

  Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Alma, het ziet er uit als een super gaaf feest!

 3. Chaja zegt:

  Yo! wat een feest! Gefeliciteerd! Heb je je geboortedatum al volgens de Chinese of de Hebreeuwse kalender opgezocht? Kun je nog meer feestjes houden!
  Veel napret,
  Chaja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s