klei

Alma was gister weer bij Pérola aan het werk geweest, ze vindt het daar zo fijn dat we hebben afgesproken dat ze nog een paar keer samen kunnen werken. Het gaat niet meer alleen om de dyslexie, maar ook om andere dingen waar Alma soms moeite mee heeft. Het thema waar ze nu aan wilde werken was dat ze zich soms zo gespannen kan voelen en dat dan alles zo moeilijk is.

Een paar keer daarvoor had ze bij de man van Pérola, Andrew Martin, een paar porseleinen bekers geglazuurd. Die waren nu klaar en kwamen mee naar huis. Ze zijn prachtig geworden en bijna te mooi om gewoon karnemelk en thee uit te drinken…

Het ging sneeuwen toen ze daar was en ze heeft de eerste sneeuwballen van het seizoen kunnen gooien met wat kinderen van het hofje. Het is een mooie plek om te spelen.

Er is weer veel met klei gewerkt om dingen uit te beelden, een maaltijd:

een hart cadeau:

haar energiemeter:

en haar energiemeter met wijzer (zodat ze wat beter in de gaten krijgt hoe het met haar energie ervoor staat):

Het was een welbestede dag, waar ze heel blij van thuis kwam.

Vandaag hebben we in een besneeuwd landschap paard gereden, het was prachtig. We moesten wel rustig rijden want de modderige grond was bevroren onder de sneeuw en voor de paarden was het best lastig lopen. Maar oei, wat was het koud. Ondanks een paar extra lagen kleding kwamen we helemaal koud thuis en ben ik met een kruikje in bed gekropen. Alma is gewoon met haar skipak aan met Sytze naar buiten gegaan om sneeuwballen te gooien en een sneeuwfort te maken en daarna naar de kinderclub om nog meer verder in de sneeuw te spelen. Na het eten was ze zo moe dat we alleen nog maar lekker op de bank een mooie film konden kijken. We zijn op het moment de serie Wild van de BBC aan het kijken en vandaag was Wild New World aan de beurt. Over hoe de mens in Amerika kwam en de dieren van de prehistorie. Europa hebben we al gekeken, de serie is een groot succes.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in aardrijkskunde, dieren, dyslexie, engels, film, geschiedenis, knutselen, natuur, paarden, science, spelen, TV. Bookmark de permalink .

2 reacties op klei

  1. Klijnsma zegt:

    Wie is Pérola? Heb ik dat ergens gemist?
    Lijkt me leuk om samen te doen…

    • thuisschool zegt:

      Pérola is een dyslexietherapeut waar Alma heen gaat, ik heb er al eerder over geschreven. Alma en zij hebben een superklik en het heeft Alma erg geholpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s