van alles en nog wat

Alma bleef de afgelopen dagen wat wild van binnen, met ’s nachts een regelmatig verlangen naar een knuffel of een zoen. Deze maand is een heftige maand, met veel feesten en spannende dingen en dat geeft gedoe in het hoofd, naast de extra dingen die spelen…

Om ook fijne dingen te doen hebben we een prachtige jurk gekocht voor het eerste kerstdag diner. Niet helemaal naar de stad gegaan, maar hier in de buurt in een sjieke kinderklerenwinkel een communiejurk gevonden (wij niet katholieken begrepen niet gelijk dat dat een communiejurk was…, pas na de vraag bij welke parochie Alma communie ging doen drong het tot ons door…, per parochie wordt namelijk niet dezelfde jurk verkocht…).  Foto’s volgen vast nog wel, maar het is een witte jurk met zilveren stippen, met een zilver bolero’tje en een witte maillot. Op aanraden van P. heb ik het gewoon gedaan een witte jurk, zoals zij zegt, vlekken gaan daar uit in de bleek… Maar we houden de jurk in de tas tot het diner. Ze voelt zich een prinses in de jurk en dat is een goed gevoel.

We hebben veel in de sneeuw gedaan, het skipak wordt heel goed gebruikt. Met de slee vindt ze makkelijk vriendinnetjes op de heuvels naast de A2 (op de A2 staat het verkeer al dagen zo’n beetje vast, er wordt niet harder gereden dan 20 km er uur en men kijkt jaloers naar de winterpret) om mee te sleeën en van de heuvels af te rollen. Gister liep onze poes Pek mee naar de heuveltjes, als een spannende survivaltocht door de sneeuw, sluipend onder struikjes, springend over sneeuwheuveltjes, rennend achter elke sneeuwbal. Mooi gezicht zo’n zwarte kater in al het wit. Maar zoveel kinderen op de slee was te eng en hij ging zelf weer naar huis. Nu is ze met Elias lekker naar het bos en wordt straks (waarschijnlijk met knalrode wangen) weer thuis afgeleverd. En Pek heeft genoeg van de sneeuw, hij ligt bijna op mijn toetsenbord te snurken.

Ook spelen we veel op de Wii. Ze wil het liefst met grote broer op de Wii, want hij kan het zo goed en daar leert ze veel van. Ze vindt het spel Super Mario Galaxie II (dat ze van het geld van opa en oma voor haar verjaardag heeft gekocht) nog moeilijk en spannend en dan is kijken hoe grote broer het speelt knus en fijn. Maar grote broer heeft niet altijd zin, zeker gisteren niet, omdat hij een zeer been had na een onvrijwillige split die hij in de sneeuw had gemaakt. Mama is dan second best. Want ik kan het weer veel slechter dan zij, dus dan mag zij mij van alles leren, ook weer goed voor het zelfvertrouwen. Binnenkort, als het weer het toelaat, gaan Sytze en ik eens samen uit eten en dan past grote broer op, en dan wil hij heel lang met haar op de Wii, iets om zich op te verheugen…

Sytze heeft de kerstboom die al vier keer weer terug naar de tuin is gegaan en nu echt te groot was gegroeid omgezaagd en die pronkt nu voor de laatste keer met Kerst in huis. Het is altijd zo feestelijk om weer alle spulletjes er in te hangen. De ornamentjes van was die we twee jaar geleden hebben gemaakt, de vogeltjes die Alma elk jaar koopt, de ballerina van toen ze nog op ballet zat. Elk jaar koopt Alma twee of drie nieuwe dingen en het is altijd een vreugde om ze weer uit te pakken. Van pure knusserigheid hebben grote zoon en ik zelfs een partijtje Stratego gedaan, dat was lang geleden!

Verder luister ik naar mooie muziek met een zomerse klank: Acuarela Criolla, een aanrader, gevonden via Gooltjeshuisklas.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, buiten, dieren, spelen. Bookmark de permalink .

3 reacties op van alles en nog wat

 1. lieve zegt:

  Dacht al, echt, dat jij dit mooi zou vinden!

 2. Klijnsma zegt:

  Hier mag elk kind ieder jaar één nieuw dingetje kiezen voor in de boom. Dus niet zo’n sjieke ‘winkelboom’ staat er bij ons. Wel een die ze zelf uitzochten met een heleboel ditjes en datjes die voor geen meter bij elkaar passen. Maar in ieder boomdingsel herken ik een stukje Owen, Emil, Arno, Mare en mam. Pap is de man van de lampjes. Fijne kerstdagen! Misschien hebben jullie zin om nog eens langs te komen?

  • thuisschool zegt:

   lijkt me heel gezellig, om jullie boom te bekijken en jullie te zien. ’t is een beetje afhankelijk van de weergoden en mijn energie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s