pyjamadag, slijkspringer, grafieken

Vandaag was het voor Alma een pyjamadag, niet echt ziek, maar wel een beetje zwakjes en een grote behoefte aan bijkomen en algehele verwennerij. Er was erge keelpijn, die wat minder werd toen ze zich realiseerde dat het misschien logisch is om keelpijn te hebben als je de dag ervoor een heksenfeest met 9 negenjarige meisjes hebt gehad, waarbij bleek dat heksen heel erg kunnen schreeuwen. Er was misselijkheid, die verdween zodra er een kommetje kippensoep met noedels opgepeuzeld was. En dat je een dag in pyjama kan blijven lost ook al heel wat problemen op.

Wat doen we zoal op een pyjamadag?

We kijken een mooie aflevering van Wild Afrika, waar we de eeuwig grappige slijkspringers weer tegenkomen, die grappige beestjes tussen vis en salamander in, die in de mangrovebossen leven. Ze kunnen onderwater leven, maar ook boven water en maken mooie modderkastelen die ze heftig verdedigen tegen andere slijkspringers. Als de vloed opkomt en er teveel vijanden verschijnen dan klimmen ze gewoon in een boom. Het zijn het soort beestjes die een belangrijke rol spelen in de evolutie, misschien zijn we diep van binnen allemaal wel een slijkspringertje…

Ondertussen liggen we natuurlijk lekker met een kruikje onder de dekens van het logeerbed.

We hebben een heel gesprek over noedelsoep, een soep die geïntroduceerd is door grote zoon en die wij inmiddels zelf maken. Namelijk hoe komt het dat er zoveel noedelsoep gegeten wordt in de Avatar serie? Omdat die serie uit Japan komt. Oh, dan weet ik nog wel meer films die uit Japan komen, want daar eten kinderen ook noedelsoep. Waarom eten ze daar noedelsoep? Daar zijn we nog niet helemaal over uit. Wel komt het oorspronkelijk uit China.

Grafieken waren aan de beurt in het rekenboek, dat Alma niet wilde overslaan, ondanks de pyjamadag. Het was een beetje aan de makkelijke kant en daarom hebben we het extra feestelijk gemaakt door lekker op de computer met grafiekmogelijkheden te spelen.

Welke grafiek is nu duidelijker en waarom? Een belangrijke vraag bij visuele representatie van gegevens. Oeps, komen we bijna op het vakgebied van papa en zijn visie op Edward Tufte.

Er is ook nog geslapen en een lekkere Barbiefilm gekeken. Papa heeft nieuwe Thea Stilton boeken uit de bieb gehaald. En nu gaan we samen eten koken, want de ergste pyjamadag behoefte is inmiddels wel voorbij.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in experiment, film, lezen, natuur, rekenen, ziek. Bookmark de permalink .

2 reacties op pyjamadag, slijkspringer, grafieken

  1. O, doe mij ook zo’n pyjamadag… Met een bakkie noedelsoep!

    • thuisschool zegt:

      Inmiddels ben ik ook in pyjama, ’t bleek toch een soort griepje te zijn waar ik me nu ook aan heb moeten overleveren. Kom er gezellig bij zou ik zo zeggen, we zijn inmiddels bij Wild India aangekomen, mooie tijgers enzo… en noedelsoep is makkelijk te regelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s