98

Zit ik hier braaf onze BTW te doen, zoals altijd één chaos die te laat wordt geregeld, kom ik opeens een bedrag van 198 cent tegen (voor een kopje cappuccino zonder BTW). Gelijk schiet bij mij het gesprek van gisterochtend naar boven over het getal 98 en de overtreffende trap ervan: HONDERDachtennegentig (de vergrotende trap was 98 98 98!).

Stel je daar een meisje van 2 bij voor, die overal de jongste is, maar van binnen is ze president van de wereld. Dan is ACHTennegentig een prachtige krachtterm waarmee je iedereen verbaasd doet staan. En als dat nog niet genoeg is zeg je het met oplopend ongeduld drie keer achter elkaar. En als, god verhoedde, dat nog niet genoeg is dan pak je uit met HONDERDachtennegentig. Nou, dan hebben ze je wel gehoord.

Het is een gevleugeld woord geworden in ons gezin en wordt nog steeds bij geschikte momenten uit de kast gehaald, alleen voor ons te begrijpen, maar inmiddels mogen we alle vier er gebruik van maken. Gisterochtend hadden we het er over bij het ontbijt en Alma weet nog heel goed hoeveel effect 98 had. Volgens haar had ze het een keer opgevangen bij een gesprek van grote zoon en grote neef en vond ze het gewoon heel mooi klinken.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma. Bookmark de permalink .

Een reactie op 98

  1. Chaja zegt:

    wat geestig en wat een plaatje van een foto!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s