algemene bezigheden

We doen heel veel met schoolTV en de beeldbank op het moment en Alma vond daar een heerlijk recept voor een toetje (sowieso het favoriete onderdeel van Alma’s maaltijd). Ze heeft het gisteren gemaakt:

Het heeft na lang nadenken de naam ‘Appeldroom met slagroom’ gekregen en het is een aanrader.

Ze maakte het helemaal zelf, wij mochten gewoon op het terras blijven zitten ‘om eens rustig te kunnen praten’ vond de zorgzame kok.

Verder werkt ze veel in haar eigen tuin, de moestuin is van Alma geworden vanwege het feit dat de vorige beheerder invalide is geworden. Ik mag ernaast zitten in een luie stoel en heel subtiel advies geven. De sla en de aardbeien worden al werkend opgegeten, en de rest van de tuin wordt omgespit.

Ze vond er aardappelen die vorig jaar achtergebleven waren in de grond en inmiddels weer nieuwe nakomelingen hebben gekregen. Daar gaan we vanavond chips van maken, voor bij de hamburger….

De volgende foto kan niet ontbreken, de hangmat! Daarin lig ik eindeloos veel te genieten van het heerlijke weer en daarin vindt ook een deel van de thuisschool plaats. Dan liggen we er samen in  en we lezen er uit “The Story of the World’, uit het verhalenboek over de Griekse goden, uit het basisschoolboek over aardrijkskunde, uit diverse Geronimo Stiltonboeken. Als ik er niet in lig wil Alma er ook graag induiken met een stapel stripboeken…

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, boeken, buiten, geschiedenis, koken, thuisonderwijs, voorlezen. Bookmark de permalink .

3 reacties op algemene bezigheden

  1. Annelies zegt:

    Wat ziet Alma er goed uit!
    Gaaf zeg dat ze haar eigen moestuin heeft!
    Hoe is het met de ontwikkelingen van de nieuwe school?

  2. Chaja zegt:

    Zucht-paradijselijk….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s