niets grilliger dan een vrouw

Een uitspraak van Alma’s papa, omdat ik net voor het slapen gaan Alma’s haar heb geknipt, wel 15 cm. korter. Ze is er helemaal blij mee, ze had opeens genoeg van dat lange haar, dat altijd gekamd moet worden en in de weg zit. Morgen nog maar eens goed kijken of ze niet nog even langs de kapper moet voor wat bijwerken. Want morgen is een grote dag voor haar, ze gaat optreden in de zaal van het conservatorium met alle andere leerlingen van haar pianojuf. Ondanks het feit dat ze nog maar twee maanden les heeft, mag zij ook twee keer wat spelen: de vlooienmars en wat korte stukjes uit haar boek. Het pianospelen is een grote hit, ze oefent elke dag wel een paar keer, en geniet van elke les.

Als het haar morgen goed zit zal ik eens een nieuwe foto van mijn grote meisje maken. Ze is groot geworden en zie er goed uit.

Vandaag was Alma naar een oefenmiddag van de nieuwe school. Hij gaat na de zomervakantie echt beginnen, en tot de vakantie hebben de kinderen en begeleiders elke week een middag met elkaar. De locatie is nog niet 100% zeker, misschien komt de school achter het Macrobiusbos, in het oude klooster, wat voor ons de allerbeste oplossing zou zijn, nog geen 500 meter verderop! Het is voor 99% zeker, maar we durven er nog niet helemaal op te rekenen, het is bijna te mooi om waar te zijn. Gelukkig is er anders een andere locatie waar de school ook kan beginnen, maar die is veel verder weg. Alma geniet erg van die bijeenkomsten en ze verheugt zich op de start van de school.

Maar voordat de school begint eerst vakantie! Met mij gaat het niet zo goed, ik ga nog steeds eerder achteruit dan vooruit en na de vakantie komen er ongetwijfeld weer nieuwe onderzoeken, maar we hebben besloten om niet weer een hele zomer ons met ziekenhuisbezoek bezig te houden. We willen lekker met z’n drie gaan kamperen in Frankrijk en een huisje lenen van vrienden in Amsterdam. Misschien een keertje proefkamperen bij P. die bijna in Zeeland woont, om te kijken wat we allemaal nodig hebben zodat het voor mij genoeg comfort biedt. Maar Alma gunnen we een vakantie waarbij je lekker eindeloos dammetjes kan bouwen in een riviertje met ander kinderen die ook vakantie vieren, en waar je de vrijheid van bewegen hebt die een camping biedt. We huren gewoon een busje zodat er een echte matras mee kan, mijn rolstoel en scootmobiel. Grote zoon gaat met een theaterreis naar Griekenland, dus die is onder z’n eigen pannen.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, experiment, uitje. Bookmark de permalink .

Een reactie op niets grilliger dan een vrouw

  1. Klijnsma zegt:

    Oh wow! Kort haar, piano-optreden, school in de buurt, kamperen… klinkt echt super!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s