we doen ook veel hoor…

De afgelopen tijd zijn er ook nog heel veel dingen gebeurd en gedaan. Er was het Tuna festival in Maastricht, waar onze grote zoon aan mee had gewerkt en waar wij elke dag van hebben genoten. Het was heerlijk weer, we hebben genoten van de optredens in de Bonbonnière en Alma heeft met haar broer op de straat gedanst.

Er was de presentatie van het boek “Oet ’t Fabelbook van Aesop”, een boek waar ik ten minste petemoei van ben. Ik heb de vertaler en de kunstenaar bij elkaar gebracht en de eerste opzet van de vormgeving gedaan. Het boek heeft de Kinjer Kultuur Pries van de Provincie Limburg gewonnen, is op TV gekomen (met Alma die over haar lievelingsboek vertelde, de boeken van Laura Ingalls Wilder. Ze nam gelijk van de gelegenheid gebruik door de directeur van de bieb te vertellen dat ze het heel jammer vond dat die boeken niet meer in de bieb te lenen zijn…), er is een mooie tentoonstelling gekomen van de schilderijen voor het boek die Ben Leenen gemaakt heeft in de boekwinkel in de kerk (Selexyz Dominicanen in Maastricht) waar Sytze weer een praatje hield.

Verder is er natuurlijk poezennieuws, Pek zoekt troost bij zijn evenbeeld (een door Alma geschilderde pek in een sneeuwbol):

En Alma en Sara genieten van mijn voorlezen (ik ben aan het voorlezen uit Het huis aan de rand van de zee, een wondermooi boek waar we allebei geen einde aan willen, een tip van P.)

En verder gaat Alma 4 dagen per week naar school, komt daar elke dag moe van thuis en probeert in de uren die ze thuis is net zoveel te proppen als toen ze nog thuisonderwijs kreeg. Ze leest eventjes het kinderboekenweekgeschenk uit, ze tekent wat, ze kijkt een film, ze zorgt voor de poezen, ze wil van alles bespreken, ze speelt een spelletje, ze bakt cakejes en verkoopt die voor het WNF, ze gaat naar paardrijden, ze speelt piano, ze kookt elke week, ga zo maar door. En dan is ze verbaasd dat ze elke avond geen pap meer kan zeggen….

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, alma is alma, boeken, dieren, school, spelen, voorlezen. Bookmark de permalink .

3 reacties op we doen ook veel hoor…

  1. baasbraal zegt:

    Tjonge! Wat een volgepakt programma voor Alma. Geen wonder dat ze versleten is ’s avonds!

  2. Ils Klijnsma zegt:

    Ze deed het beter dan ik. Laatst kreeg ik een microfoon met cameraploeg onder mijn neus geduwd. Ik kon geen twee woorden meer uitbrengen. Dus petje af voor die kroost van jou!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s