op internet

Vandaag vond ik via via (ik geloof twitter – blogpost – doorlezen op hetzelfde blog – linkje) een heerlijk blog over Bert en Bart. Dat zijn die jongens die in het kinderboekenweekgeschenk (wow drie keer woordwaarde) de wereld redden van de Zurghs, enge buitenaardse wezens die niet zo eng blijken te zijn. Het boek is door iedereen in huis opgepeuzeld met plezier. Alma vond Bert en Bart superleuk, grote zoon, die vandaag langskwam om zijn eind van de maand bij-eet-moment uit te leven, moest al grinniken toen hij de tekst ‘Nu met extra Aliens’ las en dat hield de rest van het boek niet op en Sytze en ik hebben er ook erg om moeten lachen.

In dit blog is een nieuw verhaal te lezen, van Bert en Bart, in vijf afleveringen, namelijk dat ze de bibliotheek redden (begin is hier).

illustratie van Kees de Boer, gepikt van het Bert en Bart blog

Nu speelt dat onze favoriete bibliotheek hoogst waarschijnlijk dicht gaat, de bibliotheek om de hoek in Heer, onderdeel van het luxe Centre Ceramique. Ik word daar toch zo pissig van. Voor mij is die prima te bereiken met de scootmobiel, voor Alma is die lekker overzichtelijk, ze kan er goed boeken kiezen, we kunnen er boeken uit de grote bieb laten komen en voor ons apart zetten. En nu gaat ‘ie dicht. Het speelde een maand of 11 geleden ook, dat alle filialen dicht moesten, maar gelukkig werd het toen uitgesteld. Nu mag gelukkig de andere dependance, Malpertuis, wel openblijven, omdat die in een laaggeletterde wijk staat. Maar is dit dan de straf voor het succes van bibliotheek Heer? Als onze wijk ook laaggeletterd was mocht onze bieb ook openblijven? Of moeten wij eerst een paar jaar gaan voetballen voor we weer mogen lezen? Bert en Bart, komen jullie ook onze bieb redden?

Toen grote zoon nog even bleef hangen, hij heeft vakantie en moet zich gaan voorbereiden op tentamens, gingen we samen even surfen op facebook. We kwamen dit tegen:

Grote zoon moest ontzettend lachen, het deed hem erg aan zichzelf op zijn middelbare school denken. Ook deze vond hij erg leuk, een gouwe ouwe in thuisonderwijs land:

Het was uitstelgedrag van ons allebei, maar wel erg gezellig…

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in algemeen, boeken, hoogbegaafd, kunst, lezen, school, thuisonderwijs. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s