een dag in de zon

Vandaag was het zonnig en elke zonnige, niet te koude dag voordat de winter losbarst is een wonder. We hebben er gebruik van gemaakt. Na de pianoles van vanochtend gingen we gelijk naar het Gaiapark (het heeft nu een andere naam: Gaia ZOO, maar die zit nog niet in ons hoofd) om naar de leeuwen te kijken. Inspiratie opdoen voor Alma’s boek voor het YWP: Het leeuwenmeisje.

Verder om in de zon te scooteren en lopen, huppelen, rennen. In de Dinodome klauteren. Tijd nemen voor elkaar. Gesprekken hebben die we een beetje missen sinds ze zoveel weg is, sinds we geen thuisonderwijs meer geven. Het knus hebben. Elkaar verwennen met aandacht. Favoriete dieren kijken. Een ijsje eten. Praten over school, over wat we fijn vinden om te doen. En in de winkel kijken naar de tijger die Alma al wil hebben sinds ze hem voor het eerst gezien heeft. Maar die kost 2000 euro. Dus al staat hij al 3 jaar bovenaan haar verlanglijstje we kopen hem niet. Hij was wel weer mooi.

In de winkel waren nog meer mooie nieuwe dieren gekomen, want sinds er echte leeuwen zijn, zijn er ook knuffelleeuwen gekomen. Er lag een grote leeuw, voor maar een fractie van het bedrag van de tijger. Eerst dacht ik wat een onzin, ze heeft al zoveel knuffels, en ik liet haar de leeuw weer terugleggen. Maar toen we al weer buiten waren, op weg naar huis dacht ik opeens, ik doe het wel. Ik ging weer terug en kocht haar. Ze straalde, de hele weg terug naar huis. Ze straalde zo dat Sytze het ook helemaal goed vond. Ze straalde terwijl ze verder dicteerde voor haar boek en ze ligt er nu mee in bed. Ze heet Nala.

Het was een heerlijke dag.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, buiten, dieren, schrijven. Bookmark de permalink .

5 reacties op een dag in de zon

 1. Anneke zegt:

  Ach ja, een knuffel erbij, hier hetzelfde hoor! Ik snap het zelf niet helemaal, maar elke knuffel heeft zo zijn werking en voldoening en waar ze al die aandacht en liefde vandaan haalt, ze blijven allemaal leven en waardevol zijn.
  Leuk dat jullie een fijne dag hadden! Liefs, Anneke

 2. Ils Klijnsma zegt:

  Hier kijkt alvast iemand heel jaloers naar die mooie knuffel!

 3. baasbraal zegt:

  En hier kijkt er iemand met opgetogenheid en weemoed naar jullie geweldige contact samen!

  • thuisschool zegt:

   ik kan er zelf ook zo gelukkig van worden. Hoe is het met Leo, en met jou??

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s