kerstvakantie

Sinds gisteren ben ik met Alma weer aan het werk. Ze is een beetje vakantiemoe, ze mist het thuisonderwijs, ze had zin in actie. Buiten stormt en regent het, de poezenpuzzel met 1000 stukjes is al gedaan, de t.v. had ze wel gezien en we hadden al sinaasappelmuffins gebakken. Bovendien moest ze gisteren afgeleid worden tot het 16:00 uur was, het moment waarop ze op het piratenfeestje voor haar bij grote broer mocht komen.

We gingen rekenen, met het fijne rekenmateriaal van het Centre for Innovation in Mathematics Teaching, het vierde jaar. We doen dat al weer een tijdje, rekenen met dit materiaal en ze vindt het erg fijn. Het zijn ook sommen voor kinderen die wat met rekenen hebben:

(let vooral op de mooie trui, die ik in vier dagen gebreid heb, op tijd voor de kerstvakantie…). Ze schreef, we hebben ons bezig gehouden met geschiedenis, de tijd van de monniken en ridders en we hebben samen een heerlijke film gekeken: Van de kat geen kwaad.

Een tip van Suzanne, die ook zo’n leuk blog heeft over koken met kinderen.

Wij hadden toen de tijd om eens een warme muts voor mij te kopen en lekker samen te gaan eten:

alhoewel hij Alma ook goed staat (een Russische prinses?):

Na mijn bezoek aan het ziekenhuis, eindeloos wolf en schapen spelen met papa en lekker spelen met Elias hebben we verder gerekend en met z’n allen de volgende supertip van Suzanne gekeken: Het geheim van Eleonor.

Het zijn allebei mooie, spannende films. Heel anders dan het Amerikaanse tekenfilm gedoe. Mooie tekeningen, leuke verhalen. Minder glad en simpel dan Disney.

Onze kleine Sara wordt groot en heeft een prima plekje ontdekt om rustig te liggen:

En nu ik toch bezig ben ook nog een paar plaatjes uit onze Amsterdamvakantie, op de scoot op de grachten:

En met de paardenkoets op de Dam:

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, buiten, dieren, film, geschiedenis, paarden, schrijven, thuisonderwijs. Bookmark de permalink .

Een reactie op kerstvakantie

  1. Chaja zegt:

    yo wat een hoop gezelligheid! Het is ook flink koud bij jullie, zo te zien. en een trui in 4 dagen….. Ik herinner me nog een trui die ik in maanden aan het breien was en een vriendin de vraag ontlokte: “wat wordt dat, een poppenbreukbandje?” Zij heeft hem toen maar uitgehaald en opnieuw gebreid. Dus Josh – respect!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s