kwetsbaar

Een van de naarste aspecten van chronisch ziek zijn is de kwetsbaarheid. Het wankel evenwicht van de medicijnen versus de ziekte, van mijn optimisme versus de realiteit is heel makkelijk verstoord. Ik schreef al dat door de vermindering van de MTX (afkorting van methotrexaat) ik veel meer pijn had, waardoor ik weer veel minder kon. De pijn is nu ik de volledige dosis weer slik gelukkig wat minder, maar er is een rondtollende duizeligheid voor in de plaats gekomen.

Ik kan niet met mijn hoofd bewegen zonder dat de wereld om me heen gaat draaien en ik acuut misselijk word. Ik word er midden in de nacht van wakker als ik me in mijn slaap omdraai, meestal met een enorm gevoel van paniek en het duurt dan weer een tijd voor ik rustig genoeg ben om verder te slapen. Ik kan dus niet meer autorijden, en alleen heel voorzichtig met de scoot, want als ik duizelig word kan ik echt niet meer zien hoe de werkelijke situatie er uit ziet.

Gelukkig zijn er medicijnen voor die enigszins helpen, maar die maken me erg suf zodat ik de hele dag wel kan slapen. Kortom, ons hele wankele evenwicht, want het beïnvloed niet alleen mijn stukje ervan, ligt weer in duigen. Iedereen moet zich weer aanpassen, ik kan niet Alma naar school brengen, ik kan geen pan optillen, ik kan niet de keldertrap af, ik lig weer veel in bed, ik kan niet liggend voorlezen, ik kan slecht TV kijken (dus geen gezellige filmmomenten met Alma), Sytze moet weer vanalles overnemen. Ik word er zo moe van, en zo verdrietig.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in sarcoïdose, ziek. Bookmark de permalink .

3 reacties op kwetsbaar

 1. Ragna zegt:

  He vrouw wat ontzettend klote! Ik hoop dat alles snel settelt en je dan van die nare duizeligheid af bent en weer een fatsoenlijk evenwicht kunt vinden. Hou vol!

 2. Chaja zegt:

  Dat was dus de laatste keer dat een jou onbekende arts zo ondoordacht met je omgaat. Je zou hem zelf een dag of wat met de gevolgen op willen zadelen, dan is hij de volgende keer misschien wat voorzichtiger. Hou vol, het komt weer goed uiteindelijk.

  • thuisschool zegt:

   Inderdaad, vanaf nu beschouw ik mezelf als de beste specialist en ga ik bij twijfel hulp zoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s