over

We zijn trots hier, wij allemaal. Gistermiddag kregen we in een tien minutengesprekje met de juf van Alma te horen dat Alma over gaat naar groep zeven. Ze heeft een denderende CITO toets gemaakt, ondanks haar zware dyslexie.

Dus na vier en een half jaar Thuisonderwijs gaat onze Alma gewoon mee op het niveau van haar leeftijdsgenoten, stroomt ze in februari in en gaat gewoon over. Ze heeft heel hard gewerkt, aan schoolwerk en aan ‘hoe gaan meisjes op school met elkaar om’ werk, aan wennen aan het niet meer thuis bij mama zijn en aan doorzetten ook al is iets moeilijk, makkelijk of niet leuk. Wij zijn erg trots op hoe ze het doet.

Maar we zijn ook wel trots op de thuisschool, want die heeft ervoor gezorgd dat Alma, omdat ze wel goed begrijpend kan lezen en een buitengewoon grote woordenschat heeft, haar slechte spelling kan compenseren. Ze staat zelfs voor taal gemiddeld een ruime voldoende! Voor rekenen een A+ en voor de rest een ruime B.

We hebben het gevierd met een tosti en ijsje op een terras aan de Maas en nu kan ze ontspannen gaan genieten van de laatste zeven schooldagen.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, dyslexie, school. Bookmark de permalink .

5 reacties op over

 1. Myranda zegt:

  Fijn Alma! veel plezier in groep 7, wat gaat het toch hard.

 2. Wat gaaf!! Ik vind het altijd zo fijn om te lezen dat het wel kan, een goede cito score met dyslexie. Het blijft een gedoe scholen en dyslexie……(met 4 dyslectische kinderen hier) Het voorgezet onderwijs is wel iets beter maar toch, het blijft een punt……….(helaas) zolang ze op school zitten.
  Nelly.

  • Josh Moll zegt:

   Er wordt bij ons ook openlijk door en de juf en de logopediste gezegd dat Alma echt baat heeft gehad bij het huisonderwijs. Ze heeft de tijd gekregen om op haar eigen tempo het lezen onder de knie te krijgen en leest ook met plezier. Geen uren achter elkaar, zoals grote zoon, maar wel elke avond een half uur voor het slapen gaan.

 3. Chaja zegt:

  Wat geweldig! Dat is nog eens echt terecht verdiend! Voor Alma vast een reuze bevestiging. En dan nu eerst lekker vacantie. Buiten, spelen, lezen, uitjes en vooral geen vaste verplichtingen (en jij hebt je kind weer lekker veel bij je). Fijne zomer toegewenst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s