thuisonderwijs

Na een heleboel weken van ziek, en nog eens ziek begint er nu langzaam beterschap aan de horizon te verschijnen. Het bleek naast spanning en wat allergie een stevige kinkhoestbesmetting te zijn bij Alma, die ik natuurlijk ook nog een beetje meekreeg. Vandaag hadden we weer eens een ouderwetse dag thuisonderwijs en ligt ze tevreden en moe (voor haar doen) vroeg in bed.

Ze heeft naast het rekenen (van het CIMT) en de taallessen van juf Melis die we de laatste weken alweer thuis deden opeens een hoop gedaan. Een half uur naar een Engels luisterboek geluisterd, waar ik ook van genoot (Ragweed van Avi) en waar we nu de boeken van willen hebben. Gespeeld met allerlei apps die ik gevonden had via Katie Christo op Pinterest. Lobster Diver, een app om breuken mee te oefenen. Puppet Pals een app waarmee je zelf een filmpje kan opnemen en een poppentheatervoorstelling kan maken. In korte tijd maakte ze drie voorstellingen met de app en vervolgens ook nog een standup comedian show in real life for Sytze en mij. Ze heeft de dagelijkse BrainPop aflevering bekeken en de quiz gemaakt en zich verdiept in de nieuwe app voor de natuur waar we mee gaan werken Project Noah. Daarna heeft ze een fantastische worteltaart gemaakt:

20130212-212037.jpg
met worteltjes van marsepein. Ze deed boodschappen en ze kookte (heerlijke pasta bianca met een grote salade) en ze heeft terwijl ik sliep een aantal hoofdstukken gelezen in deel zeven van de Grijze Jager. Kortom een volle dag. Zo’n dag waar we allebei heel tevreden van worden.

We weten het nog niet helemaal zeker maar we denken heel serieus over toch weer thuisonderwijs voor Alma. Zij wil het zelf erg graag en wij zien hoe het thuis zijn haar goed doet. Hoe haar creativiteit weer ruimte krijgt en ze zin heeft om dingen te ondernemen. Hoe ze weer beter slaapt en niet altijd gespannen en moe is.

Voor nu wil ze een bakkerswinkeltje starten en oefent ze gestaag. Wij lusten het wel en haar vrienden ook. Deze taart maakte ze laatst voor de verjaardag van haar vriendin:

20130212-213139.jpg
die is namelijk gek op eenden. Ik vind ze mooi en lekker en zie dus wel wat in zo’n winkeltje…

En zo ziet ze eruit als ze tevreden aan het lezen is…

20130212-213610.jpg

20130212-213633.jpg

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, boeken, engels, experiment, koken, thuisonderwijs, ziek. Bookmark de permalink .

8 reacties op thuisonderwijs

 1. Kelly zegt:

  Those marzipan carrots are adorable! It is nice to hear Alma is enjoying herself. Thank you for the update.

 2. loripickert zegt:

  those cakes are beautiful! 😀

 3. Chaja zegt:

  Hee, dat ziet er goed uit, zowel de taarten als het meisje

 4. Wat een mooie, goede berichten Josh! Goed gedaan van jullie. Weet je, Vic en ik hebben hoogstwaarschijnlijk ook de afgelopen maanden (vooral nov. en dec.) een kinkhoestbesmetting gehad. Daarna was het net alsof de hemel openbrak en de zon ging schijnen. Heldere geest, grote veranderingen en nieuwe inspiratie bij zowel zoonlief als ik. Het allerbeste voor jullie gewenst, Marianne Lelieveld

 5. Goed om te lezen dat het weer de goede kant op gaat met jullie. Kinkhoest klinkt heftig. En niets beter dan een nieuw klein katje om verdriet te verzachten. Succes met het maken van alle keuzes over (thuis)onderwijs. Je dochter ziet er herkenbaar tevreden uit, zo lezend op de bank. En dat bakkerswinkeltje moet met dit talent ook wel lukken 🙂
  Veel succes met je eigen ziekteproces. Wat fijn dat je een blog bijhoudt.
  Groetjes,
  Carla

 6. Anneke Puissant zegt:

  Hm, die apps lijken me wel wat, moet ik nog uitzoeken. En ik heb ook nog steeds heimwee naar het thuisonderwijs al heb ik er vrede mee dat ze naar school gaat. Maar het ontspannene en creatieve herken ik erg! Alle goeds voor jullie! Anneke

 7. Fijne post zeg! Voor ons zit thuisonderwijs er ook weer aan te komen, want we gaan terug naar Engeland! In ieder geval (TO) voor Adam, die daar heel erg naar uit kijkt! Toch weer in hetzelfde schuitje 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s