screentime

In ons huis zijn veel beeldschermen, we hebben een grote TV, iedereen heeft een eigen laptop of desktop, er is een iPad, een Wii en een Nintendo DS. We gebruiken de beeldschermen verschrikkelijk vaak. Sytze en ik verdienen ons geld met on-line werk, ik communiceer vaak online met cliënten door middel van e-mail of Skype, we doen onderzoek online. Alma heeft heel veel on-line leermateriaal en ze kijkt heel graag naar documentaires, kookprogramma’s en films op TV (de computer kan aan de TV dus kan je YouTube en uitzending gemist ook op het grote scherm zien). Ik kan me niet goed voorstellen hoe ons leven zou zijn zonder beeldscherm.

Door alle kookprogramma’s die Alma gezien heeft (waarbij ik regelmatig heb gedacht: “moet dat nu weer, nog meer kookTV, doe eens wat anders, doe eens wat nuttigs”), durft ze het aan om zowat alles te koken.

Gisteren maakte ze dit eten voor ons:

20130522-081256.jpg
Helaas was ik te laat met een foto maken, het was namelijk heel erg lekker en we waren gelijk begonnen met eten. Sytzes bord was nog redelijk netjes:

20130522-081452.jpg
Het was krieltjes, gekookt met citroen en dille, gebakken biefstuk (van de limburgs landschap runderen), salade met tomaten, munt, dorperwtscheuten en radijsjes en een saus van lenteuitjes, koriander, laurier, Spaanse peper en oregano. Het is een recept van Jamie Oliver, speciaal aangepast aan dingen die bij ons in de tuin groeien.

Ze doet het helemaal zelf, boodschappen, koken, plannen, tafeldekken en borden opmaken. Zonder alle kookTV zou ze dit niet gedaan hebben. Het liefste zou ze nu al in een restaurant gaan werken, maar zo thuis is het ook goed.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, dyslexie, engels, film, hoogbegaafd, lezen, science, thuisonderwijs, TV, unschooling. Bookmark de permalink .

4 reacties op screentime

 1. Wat ontzettend leuk om te zien hoe ze dit gewoon doet en maakt. En wat fijn dat zij gezond en lekker eten belangrijk vindt.

 2. liekebaas zegt:

  Super gaaf Josh! Ik snap dat je trots bent op je meisje!

 3. loripickerti zegt:

  that is amazing! 😀

  my younger son also loved the cooking channel and watched Iron Chef and Jamie Oliver and similar programs; because of that, he did a project on cooking and tried making his own recipes. he also worked in a bakery for a day helping out and learning all about the business. it was a wonderful project!

  thank you so much for sharing this!

 4. Chaja zegt:

  Wat veel voldoening: bedenken, voorbereiden, maken en dan genieten. En het kleurt ook mooi!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s