heerlijke dag

Vandaag hadden we een heerlijke dag. Na een week van vakantie vieren was het tijd voor de eindspurt, voordat de vakantie echt losbarst. We zaten na het ontbijt aan tafel om te overleggen wat we de komende weken willen doen (voor we naar Frankrijk gaan, ja, we gaan naar Frankrijk, tralalala, naar een huisje op een camping, joho! maar dat duurt dus nog een tijdje).

Met een lijstje erbij. Om de beurt mochten we dingen zeggen die we belangrijk en leuk vinden. Frans leren staat er met grote letters op, verder scheikunde met veel proefjes, tekenen en schilderen, uitjes: naar museum of de dierentuin, meer wetenschap.

Op de kalender zagen we al heleboel dingen staan, dus we besloten gelijk vandaag naar de dierentuin te gaan. Maar eerst moest de scootmobiel opgeladen, dus hebben we ons verdiept in laserstralen, geluid- en lichtgolven, gamma en andere straling en heeft Alma drie lessen Frans gedaan. Met volle aandacht, mee sprekend, mee lezend, en totdat er geen fout meer in zat. We hebben een app ervoor: “Frans in een maand”, een beetje à la Rosetta Stone. Ik doe langszij een beetje mee, want mijn Frans kan ook wel weer een oppoetsbeurt gebruiken.

En daarna naar de dierentuin, GaiaZoo. Een jaar waren we niet geweest, minstens. En we vonden het weer heerlijk om er te zijn. En het was absoluut geen verspilling van onze tijd:

calvin-waste

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, dieren, uitje. Bookmark de permalink .

3 reacties op heerlijke dag

  1. Lori @ PBH zegt:

    what a great day 🙂

  2. Chaja zegt:

    En dat allemaal op een dag?!?! Dat belooft veel goeds voor de vacantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s