getijdenboek

Bij kunstgeschiedenis hebben we het over de getijdenboeken gehad, en dat was een mooie gelegenheid om te beginnen aan een eigen getijdenboek. Het was al een tijdje geleden dat Alma een wat langer durend kunstproject onderhanden had en ze had er echt zin in om aan te werken tussen alle science vakken in.

Eerst hebben we gekeken naar verschillende getijdenboeken (wat is internet toch een fantastisch hulpmiddel bij thuisonderwijs). Vooral het boek van de gebroeders Van Limburg hebben we uitgebreid bestudeerd. We kenden die gebroeders al uit de mooie boeken van Arend van Dam (‘Een Hele Kunst’ in dit geval), die ik een paar jaar geleden heb voorgelezen. Het is altijd leuk om te ontdekken dat informatie blijft hangen en we er op een later moment op voort kunnen gaan.

Als eerste heeft ze de basispagina ontworpen en vervolgens heeft ze de pagina van de herfst gemaakt. Hierna komen de rest van de seizoenen aan de beurt. Als ze dan nog zin heeft, gaat ze vervolgens van elke maand een tekening maken…
20131101-124728.jpg
Tijdens het tekenen lees ik voor uit het prachtige geschiedenisboek van Christopher Lloyd, Van oerknal tot nu. Een boek waarin het niet alleen gaat over de geschiedenis van Nederland of Europa, maar waarin ook Timboektoe, Azië en Zuid-Amerika meedoen. Een boek waar we allebei van genieten. Een bijkomend leuk feitje ontdekten we laatst, de schrijver geeft ook thuisonderwijs, zijn dochters verveelden zich op school…

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, boeken, geschiedenis, tekenen, voorlezen. Bookmark de permalink .

3 reacties op getijdenboek

  1. Lori @ PBH zegt:

    what a great project — look forward to seeing more! xoxo

  2. baasbraal zegt:

    Ziet er prachtig uit, echt kunst! Heb even zitten lezen op dat andere blog, erg eod! Ik wou dat ik zulke ouders had gehad, dan was mijn ontwikkeling misschien heeeel anders gelopen….

  3. baasbraal zegt:

    goed bedoelde ik….’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s