leeswerk

Alma leest veel. Ze verslindt boeken, het liefst liggend op de bank, of dwars in een stoel, met de benen over de andere leuning, of languit in bed, met Hobbes erbij en de leeuwen als hoofdkussen. Het fijnste zijn boeken in een serie, op dit moment dan, het kan ook zo weer helemaal anders zijn.

Ik ga de komende tijd eens bijhouden wat ze leest, dat doe ik op onze ‘Wat lezen we?’ pagina. Gewoon om eens te kijken hoeveel ze nu eigenlijk leest, en wat.

De grijze jager serie is verslonden, het vervolg, de Broederband, ook. Ze is nu in twee series bezig, een Engelse over Poppy, een muis. Geschreven in niet echt makkelijk Engels. En een serie die vertaald is naar het Nederlands, over Eregorn en zijn draak Saphira. Ze leest ook nog wat los spul, voor tussendoor. Deels oud en vertrouwd, deels nieuw.

Het is ontzettend goed voor haar schrijven en spellen, al dit leeswerk. Zowel in het Nederlands als in het Engels. Ook voor de verbale vaardigheid is het erg goed, ze maakt grapjes in de stijl van de grijze jagers en krijgt zo zelfs haar vader onder tafel. Door alle boeken stelt ze ook vragen over alle onderwerpen die in de boeken aan de orde komen, lastig en leuk.

Ik laat tegenwoordig heel vaak de schoolvakken even voor wat ze zijn, behalve wiskunde omdat ze dat zelf wil bijhouden, en spelling, omdat ze daarvoor huiswerk op krijgt van de dyslectiejuf, want ze leest, en het boek is zo spannend en ze wil niet ophouden.

Een tevreden lezer moet je niet storen, die is in haar eigen wereld.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, boeken, dyslexie, lezen. Bookmark de permalink .

4 reacties op leeswerk

 1. Lori zegt:

  🙂

  eragorn was a fave of one of my sons when he was younger!

 2. kungslilja zegt:

  Niet storen inderdaad, heerlijk!

 3. Ragna zegt:

  Wat fijn ongestoord lezen!
  Zelf hou ik bij op Goodreads wat ik lees. En ik gebruik het ook om te zien wat anderen lezen of wat ik nog zou willen lezen. Aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s