patissier

Mensen die dit blog volgen, weten al wel dat Alma graag bakt. Maar sinds een tijdje is ze zichzelf gewoon aan het trainen. Ze heeft besloten dat ze elke week een taart wil bakken die ze nog nooit gebakken heeft. Als ouders hebben we daar veel plezier van…

Ze wil patissier worden, taartenbakker. We kijken nauwgezet elke aflevering van The Great British Bake Off, en elke masterclass die gegeven wordt door Mary Berry of Paul Hollywood. Ze kijkt zelf ook nog allerlei bakseries op YouTube, waarin precies uit de doeken gedaan wordt hoe iets speciaals moet. En vervolgens gaat ze aan het werk, eieren worden gesplitst, boter tot crème geroerd, fondant gemaakt, korstdeeg gekoeld en versieringen bedacht.

Met grote vastberadenheid pakt ze dit aan. Ze wast zelf af, ze plant hoe ze het aan gaat pakken, ze doet boodschappen, ze beslist en ze bedenkt. Lekker dat het is en leuk om te zien hoe ze het aanpakt.

20140303-180549.jpg
Een hele citroenige cake voor een tante de erg van citroen houdt, met citroenrasp en citoensap en citroenglazuur.

20140303-180607.jpg
Een sinaasappeltaart.

20140303-180618.jpg
Macaronen, heel lekker en heel zoet.

20140303-180632.jpg
Een hartige kip en champignon pie. Het korstdeeg was klassiek gemaakt met niervet en boter, maar dat vond zij zelf niet lekker, helaas. Wij wel…

20140303-180657.jpg
Gember en kaneelkoekjes met vanilleglazuur voor een begeleider van de Yellow Kids Club.

20140303-180711.jpg
Wortelcake met citroenglazuur en witte chocolade worteltjes. De wortels die nog over waren gebleven in de grond van vorig jaar moesten gebruikt worden 🙂 . En we kregen gezellig wandelaars te logeren die volgens Alma vast heel erg behoefte hadden aan iets lekkers.

20140303-180724.jpg
De kattenclubtaart! Het is hier carnavalvakantie en er is een bijeenkomst in België van de kattenclub. Daar kon een themataart niet ontbreken.

Volgens mij heeft ze tussendoor nog wel meer gemaakt, maar is dat op gegaan voordat het op de foto was gezet.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, bakken, koken. Bookmark de permalink .

10 reacties op patissier

  1. Chaja zegt:

    Yummie, dat lijkt me een vrolijke beroepskeuze. Zowel voor jou als voor je omgeving. Als je nog een tip hebt tegen het instorten van kaastaarten, hou ik me zeer aanbevolen!

    • Josh Moll zegt:

      Had toch al geschreven? Een uur in de oven laten afkoelen, ietsje korter bakken dan het recept aangeeft, maar dan laten staan (zonder open maken), dan zakt ie niet in…

  2. baasbraal zegt:

    Ziet er fantastisch uit zeg! Wat is dat toch heerlijk dat thuisschoolkinderen zich helemaal op zo’n project kunnen storten en de tijden gelegenheid krijgen het op hun eigen manier op te lossen en uit te voeren

  3. kungslilja zegt:

    Gaaf! Ik sluit me aan bij wat Janneke zegt 🙂

  4. Mique zegt:

    Ze zien er echt goed uit zeg! Wat een creativiteit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s