Theodosia Elisabeth Trockmorton

Dat is wat de vader van Theodosia streng door het museum roept als Theodosia weer eens iets spannends doet. De vier boeken die er over Theodosia geschreven zijn door R.L. LaFevers, kwamen we op het spoor door de link die ik van één van mijn mede-thuisonderwijsmoeders kreeg. (http://www.classicalhouseoflearning.com/logic-stage-literature.html) Bij Amazon kon ik een klein stukje uit het eerste boek voorlezen en Alma was ‘hooked’.

Het zijn heerlijke boeken, over een begaafd meisje van bijna 12, dat in Londen leeft in 1906-1907. Haar vader is hoofd curator in het ‘Museum of Legends and Antiquities’ en haar moeder is archeologe. Ze wonen zowat in het museum, en Theodosia gaat niet naar school, ze heeft veel te veel te doen en te leren in het museum.

Uit de boeken leer je veel over geschiedenis, oude geschiedenis van de Egyptenaren en modernere geschiedenis, over Londen en Egypte in het begin van de 20ste eeuw. Ze zijn geschreven in een pittig Engels, voor Alma een echte uitdaging. Maar ze zijn zo leuk, dat Alma er zonder aarzeling doorheen is gegaan. De illustraties van Yoko Tanaka zijn geweldig, echt heel mooi.. En nu zijn ze uit…

vcover_museum
Gelukkig is Alma een herlezer, dus ze begint gewoon weer in deel één.

Theodosia heeft een eigen website: http://www.theodosiathrockmorton.com/

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, engels, geschiedenis, hoogbegaafd, lezen, voorlezen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s