de thuisschool is open

Gister is de thuisschool weer begonnen. Niet dat we in de zomer niets geleerd hebben, integendeel, maar de wiskundeboeken bleven een tijdje dicht. We hadden ons voorgenomen om een Amerikaanse vakantie te houden, van drie maanden, zodat er tijd was voor op kamp gaan, uit logeren gaan, op reis gaan, wandelen, zwemmen, dagenlang lezen en lummelen, knutselprojecten, familiefeesten, filmdagen, watergevechten en picknicks. Het was de leukste vakantie ooit, vond Alma. Maar opeens was het weer tijd voor wel wiskunde en serieus leerwerk. Met het frisser worden van de ochtenden kwam de behoefte aan wat meer structuur. Ook omdat ik over twee weken geopereerd word en er dan misschien even een paar weken niet veel energie is voor de leerboeken, bedachten we dat we nu gewoon konden beginnen.
Ze is de dag begonnen met een lijst maken van dingen die ze wil leren en doen, ze heeft een project geformuleerd dat al een tijdje in haar rondzoemde en we zijn inderdaad gestart met de wiskunde van het tweede jaar VWO. We hebben het eerste deel van de documentaire reeks van de BBC over de geschiedenis van plantkunde gekeken en vandaag is ze met de trein naar Sittard om voor het eerst een dag stage te lopen bij een pottenbakker. Als de proefperiode goed loopt gaat ze dat komend jaar twee keer per maand doen. De pottenbakker komt uit Amerika, dus het zal tevens een goede oefening in het Engels spreken zijn, hij spreekt namelijk geen Nederlands.
Er staan een hoop initiatieven in de startblokken, natuurkunde met een groep thuisonderwijzers, gedeeltelijk online en gedeeltelijk daadwerkelijk samenkomen, voor demonstraties en praktijkopdrachten. Economie, ook samen met andere kinderen die thuisonderwijs krijgen. Ze wil tijd voor biologie, misschien weer een blok volgen via een online universiteit. En natuurlijk blijven bakken. Een high tea project is in voorbereiding.
Kortom, er is veel rust geweest, nu weer tijd voor actie!

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, bakken, biologie, engels, thuisonderwijs, wiskunde. Bookmark de permalink .

2 reacties op de thuisschool is open

  1. Chaja zegt:

    Een goed schooljaar toegewenst!

  2. kellyhogaboom zegt:

    A high tea project! Now that sounds exciting!

    Alma is very fortunate to have you. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s