stage

Sinds september loopt Alma stage bij Andrew Martin, een keramist, of pottenbakker, een kunstenaar met keramiek. Wij vinden zijn werk erg mooi. Vanwege het thuisonderwijs heeft ze daar de tijd voor en is het mogelijk om met dagen en roosters zo te schuiven dat het voor Alma en Andrew werkbaar is.
Het is voor haar een prachtige ervaring, een hele dag achter elkaar met klei werken, serieus iets leren over het materiaal en echte dingen maken in een echt atelier bij een echte kunstenaar. Hij komt uit de U.S.A, dus ze spreekt de hele dag Engels. Ze moet er vroeg voor op staan, zelfstandig met de trein en de bus, brood en thee en fruit mee, de hele dag aandacht hebben en aan het werk, en aan het eind van de dag weer in de spits terug. Voor een dochter van twaalf (inmiddels dertien) allerlei mijlpalen.
De eerste weken heeft ze het proces van ontwerpen, een prototype maken, een mal maken, de vorm gieten, bakken en glazuren geleerd. Waar moet je op letter, hoeveel krimp is er verticaal en horizontaal, hoe glad moet je iets afwerken, hoe kwetsbaar is ongebakken klei, en hoe kwetsbaar gebakken klei? Er zijn dingen gebroken, er gingen dingen mis, er waren dingen moeilijk, maar ze bleef het leuk vinden om te gaan.
De afgelopen weken heeft ze Andrew geassisteerd bij een workshop, één keer moest ze daarvoor in één week drie dagen achter elkaar naar Sittard. Het was een prachtige ervaring.
Woensdag kwam ze terug met haar eigen ontwerp, de seizoensbordjes:

IMG_1812.JPG

IMG_1811.JPG

IMG_1815.JPG

IMG_1813.JPG
Een pruimenboom, van de lente tot de winter. Wij vinden ze allemaal erg mooi!

Ze had ook nog kerstballen gemaakt, maar helaas was de draad waar ze aan hingen in de oven doorgebrand. Ze zijn allemaal een beetje beschadigd, maar toch ook nog leuk geworden. Er gaan er in ieder gevan een paar in onze kerstboom.

IMG_1816.JPG

IMG_1817.JPG

We zijn allebei blij met de ervaring die ze dankzij Andrew heeft opgedaan. En zij verheugt zich er op dat in het nieuwe jaar ze weer aan het werk mag in de studio.

Over Josh Moll

Josh Moll, blogger over breien, thuissschool, sarcoïdose en hoogbegaafdheid
Dit bericht werd geplaatst in alma is alma, experiment, keramiek, kijkje in de keuken, klei, kunst, thuisonderwijs. Bookmark de permalink .

5 reacties op stage

  1. Mique zegt:

    Wat leuk! En wat een geweldige ervaring voor haar en misschien ook wel voor hem 🙂

  2. Ragna zegt:

    Vreselijk gaaf voor Alma! Ik ben heimelijk een tikje jaloers op alle dingen die ze leert! (en maakt)

  3. Ms. Gwynne zegt:

    Alma’s pottery is beautiful!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s