About

Dit blog gaat over de gebeurtenissen in een gezin waarvan het jongste kind weer thuisonderwijs krijgt. Ze heeft ruim vier jaar thuisonderwijs gekregen, heeft vervolgens anderhalf jaar op school gezeten en is sinds 2013 weer thuis. Het blog heeft zich sinds ik sarcoïdose kreeg, ook gericht op mijn ontwikkeling, op mijn leren om te gaan met mijn ziekte en beperkingen. Ik schrijf over al het leren dat zich hier thuis afspeelt.

Als je het leuk vindt kan je hier een reactie achterlaten.

18 reacties op About

 1. Klijnsma zegt:

  Goeieavond Josh,

  heb met veel aandacht jouw eerste artikel gelezen. Maar antwoorden doe ik liever privé. Mail je even je persoonlijke e-mail adres door?

  Groetjes,

  Ils

 2. heb met veel aandacht jouw eerste artikel gelezen. Maar antwoorden doe ik liever privé. Mail je even je persoonlijke e-mail adres door?
  +1

 3. Dikla zegt:

  Hallo Josh,
  Van Tat hoor ik laatste tijd nare berichten. Daarom even dit berichtje om jullie heel veel sterkte te wensen.
  Ik heb wat gelezen op jullie thuis blog. Ik begrijp dat Alma ernstige lees-spellingproblemen heeft. Zijn jullie op de hoogte van de ICT hulpmiddelen die er zijn en hoe je ze kunt inzetten?
  Ik ben coordinator van het Kenniscentrum Dyslexie in Deventer. Binnen onze school hebben we nu 2 dyslexiegroepen waar kinderen veel begeleiding krijgen m.b.t. hun zwakke lees-en spellingvaardigheden en ook leren werken met ICT hulpmiddelen, zoals Daisy-spelers, tekst-naar-spraak en zonodig spraak-naar-tekst. Misschien iets waar Alma ook iets aan heeft. Wij merken dat kinderen veel zelfstandiger kunnen functioneren hierdoor en zich ook competenter gaan voelen. Het is heel bijzonder om kinderen zo te zien groeien in relatief korte tijd.
  Als je meer wilt weten hierover mail of bel je me maar.
  groeten Dikla

 4. Christien zegt:

  Hoi,
  Kan ik deze blog ook volgen?
  Ik kan het nergens vinden!
  Ik wil nl. nog wel eens heel goed lezen op deze blog, maar dan wat eerder op de avond of zelfs overdag.
  Want het is nu te laat om me erin te verdiepen!

  He, groetjes en veel succes!!!

  • thuisschool zegt:

   JA, ik heb volgers, maar weet eigenlijk niet hoe zij dat doen… 😉 ik zal eens even kijken.

  • thuisschool zegt:

   OK, er is een knopje waarmee je kan aangeven dat je een e-mail krijgt als ik een nieuwe post heb gemaakt.

 5. Ik was op zoek naar kindertekeningen online en stuitte zo op de site bollebozen.be.
  Prachtige site! De tekeningen hebben mij zeer geïntrigeerd.
  Mag ik enkele gebruiken voor mijn studieopdrachten?

  Met vriendelijke groet,

  Inge Heurkens

 6. sculmully zegt:

  Hallo,
  Begrijp ik het goed,aangezien ik over Gaia-Park lees,dat jullie ook in Zuid-Limburg wonen? en dat je helaas,net zoals ik,met Lyme kampt?
  Ik zou heel graag mensen uit mijn omgeving leren kennen,maar breidt liever niet te veel uit in t openbaar over mn situatie,maar kon geen contactbutton vinden.
  Dus misschien tot mails?

 7. Sandra zegt:

  Hoi, ben al enige tijd zoekende naar info over thuisonderwijs.Lees veel weblogs met grote interesse zo ook over Alma en alls wat er met haar en om haar heen gebeurt. Ik heb zelf een zoon van 8 jaar die niet aardt in het schoolleven en we zijn aan het kijken of we thuisonderwijs kunnen gaan geven. Mijn vraag is hoe hebben jullie het voor elkaar gekregen om Alma van school te krijgen en thuisonderwijs te geven. Dit is namelijk niet makkelijk als je kind al op school zit. Ik ken natuurlijk al de site van thuisonderwijs en allerlei juridische info omtrent vrijstelling maar ben daarom erg benieuwd hoe jullie Alma nadat zij op school zat ervan af hebben gekregen. Ik hoop echt op een antwoord. Het zijn stukjes puzzels waar ik naar zoek en al een hele poos om het ook voor elkaar te krijgen hoewel elke situatie weer anders is. Bij vele weblogs zie ik dat het voor het 5e levensjaar is aangevraagd (had ik het maar geweten!), maar bij anderen is het allen op religie gebaseerd. Als je het niet op je weblog kwijt wil mag je me ook persoonlijk mail. Ben heel benieuwd.

  groeten Sandra ( een moeder die al een hele poos zoekende is voor de goede oplossing)

 8. maxime zegt:

  Dag ik ben ook een moeder en ik zoek denk ik de oplossing voor thuisscholing voor mijn dochter ze is een PDD-NOSSER en daarbij de andere nodige mankementjes waardoor welke school ook niet lukt Ze is nu alweer een maand thuis en ik wil gewoon dat het weer beter gaat. Net zoals jij en vele andere met ons heb ik geen energie meer voor kastje , muurtje praktijken . Hoe en waar start ik mijn traject

 9. N.J. zegt:

  Ook ik sluit me aan bij de twee bovenstaande verhalen. Onze 12 jarige, hoogsensitieve, dochter is inmiddels alweer 3 maanden thuis nadat het in de brugklas echt niet meer ging. Ben heel benieuwd hoe het gelukt is thuisonderwijs te mogen geen.

 10. sigrid zegt:

  Hoe fijn om te lezen dat Alma nu weer openbloeit! Jammer dat de ziekte zo’n invloed op je leven heeft, maar de manier waarmee je er mee omgaat, kan een voorbeeld zijn voor ons en anderen. Leuk dat je er zoveel foto’s en links bij plaatst, zo kunnen we van alles meegenieten: het wasmiddel maken proberen we deze week ook eens uit, kwestie van nuttige experimenten uit te voeren. Heel veel liefs van Sigrid en succes bij alles wat je doet!

 11. Josja lavir zegt:

  Beste Josh,
  Als mijn kinderen 2 en 4 zijn gaan wij een wereldreis maken van minimaal een jaar en maximaal 7 jaar. Nu willen wij thuisschool gaan geven. Ik heb hier nog heel veel vragen over hoe je het het beste aan kan pakken en waar ik de meest geschikte lesplannen kan vinden. Zou je mij hiermee op weg kunnen helpen? Ik hoop van u te horen!
  Groetjes, Josja
  Josjalavie@hotmail.com

 12. Bettine zegt:

  Vanuit mijn studie Onderwijskunde ben ik heel erg geïnteresseerd in het onderwerp thuisonderwijs. Er wordt nogal negatief tegenaan gekeken, daar zul je zelf ook wel de nodige ervaring mee hebben, maar ik heb me er een keer wat beter in verdiept en ontdekte toen dat het eigenlijk heel veel voordelen heeft. Ondanks die voordelen (ook op sociaal-emotioneel vlak, wat velen niet geloven) zou ik er denk ik toch niet zo snel voor kiezen om thuisonderwijs te gaan geven, omdat ik dan het gevoel zou hebben dat ik mijn kind zou afzonderen van de rest van de kinderen. Niet dat ze dan geen contacten zouden hebben met anderen, want dat is natuurlijk niet zo, maar dat andere kinderen ze gaan zien als anders, omdat ze niet gewoon naar school gaan. Waar ik heel erg in geïnteresseerd ben, is de beweegreden achter het geven van thuisonderwijs. Ik heb een beetje op je site rondgekeken, maar kon dat niet echt vinden. Dus vandaar mijn vraag (met veel respect voor wat je doet en puur uit interesse): wat was voor jou de reden om thuisonderwijs te gaan geven? En wat zijn volgens jou de voordelen en de nadelen?

 13. Josh, ik heb een vraag. Maar ik heb -vreemd genoeg- geen email van je.
  Kun je me een mailtje sturen?

 14. Lieve Josh, ik heb je genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award. Als iemand een inspiratie voor mij geweest is de afgelopen jaren, dan ben jij het wel.
  De spelregels van de Award staan in mijn meest recente blog:
  http://tobeliam.wordpress.com/2015/01/05/very-inspiring-blogger-award/

 15. Karin Brons zegt:

  Halo Josh; wat een mooie dingen maak je en wat een geduld heb je. Ik wil ook een thuisschool worden, maar denk dat het leuker is met meerdere kinderen, interactie. Wat erg dat je gezondheid niet optimaal is; heel veel liefde gewenst, ook aan Alma en je man

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s